Přeskočit na hlavní obsah

Jaroslav Koláček

má v PENNY na starosti koordinaci standardů na prodejnách. Z hlediska udržitelnosti se zaměřuje především na projekty v oblasti food waste a animal welfare. Dříve působil na Vysoké škole chemicko-technologické, kde se podílel na výzkumu biodegradabilních materiálů. Vystudoval Vysokou školu chemicko-technologickou v Praze, Fakultu potravinářské a biochemické technologie.

Michaela Mezerová

v roce 1997 absolvent MZLU (dnešní Mendelova Univerzita) v Brně, obor Technologie potravin. Poté do roku 2007 asistent hlavního technologa ve firmě BCS Engineering. Od roku 2007 metodik Ústředního inspektorátu SZPI, pro obory nealkoholické nápoje, pivo, oleje, káva a čaj, chráněná zeměpisná označení.

Tomáš Prouza

Od října 2018 se stal prezidentem Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR a od července 2020 viceprezidentem Hospodářské komory ČR.

 

Jakub Stibůrek

Na fakultě agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů České Zemědělské univerzity v Praze svůj zájem zaměřil na udržitelnost hospodaření v oblasti nejen zemědělských podniků. Po studiích následovalo praktické kolečko zahraničních zkušeností v zemědělské a potravinářské sféře. Od roku 2022 úzce spolupracuje s ČSJ v oblasti certifikace GLOBALG.A.P.

Leona Petrová

je absolventka VŠCHT Praha, Fakulty potravinářské a biochemické technologie, obor Kvasná chemie a bioinženýrství (Ing.) a obor Biotechnologie (Dr.). Mezi její další odborné vzdělání patří Auditor Bezpečnosti potravin (A-BP); BRC školení v Londýně: obalové materiály, potraviny, alergeny, auditní dovednosti; školení v Berlíně: potraviny a logistika (IFS standardy); školení v Kodani: Food Safety- ISO 22000 a další. Pracovala na pozicích vývojového inženýra, ředitelky kvality, auditora dodavatelů surovin a obalů a interního auditora v českých i mezinárodních potravinářských firmách. Je auditorkou a lektorkou České společnosti pro jakost,  auditorkou pro klienty Intertek a SGS,  členkou Legislativního výboru Potravinářské komory ČR, členkou Společnosti pro výživu. Od roku 2011 je OSVČ se zaměřením na konzultace, poradenství, školení a audity, oblast působení: potravinářský průmysl,, výroba obalových materiálů, logistika, standardy bezpečnosti potravin a obalů (HACCP, BRCGS, IFS, ISO 22000, FSSC 22000), legislativa ČR a EU pro výrobce potravin a kontaktních materiálů s potravinami.

 

Martina Frolíková

pracovala 12 let v Danone- později Opavia  na různých pozicích v kvalitě a jako manažerka kvality pro Českou Republiku.
Dále 18 let(dosud) – společnost Vitana, dnes Orkla Foods Česko a Slovesko se zodpovědností  v zemích  CE & Baltics , dále EHS a Sustainability pro Česko a Slovensko.
Celý život ve foodu a celý život v kvalitě(nejen) a díky profesi auditora i poznání téměř celého světa.
 

Veronika Hyžíková

absolventka Vysoké školy chemicko-technologické, obor kvalita a bezpečnost potravin. Lead Auditor ISO 9001:2015, 10 let praxe v oblasti potravinářství (přípravy společností na certifikace IFS, BRC, FSSC 22000, TESCO aj.), odborná školení v potravinářství, konzultace. 

Matěj Sklenář

vystudoval Plant Sciences na Wageningen University v Nizozemsku se zaměřením na hydroponické pěstování. Po návratu se stal agronomem na rodinné farmě Ráječek, která se už po generace věnuje pěstování zeleniny. Před dvěma lety spoluzaložil technologický startup FRAVEBOT, který vyvíjí roboty a software pro skleníkovou produkci ovoce a zeleniny.